warenhuisvandenbrink

Een echte eilandwinkel

Warenhuis Van den Brink is een echte eilandwinkel met een breed assortiment aan artikelen voor een geslaagd bezoek aan Ameland. U kunt bij ons terecht voor boeken, tijdschriften, speelgoed, souvenirs, kantoorartikelen en huidhoudelijke artikelen. 

Daarnaast vindt u bij ons modieuze zonnebrillen van het merk KOMONO  en leuke zomerse rokjes van het merk “Zand Amsterdam”.  In onze webwinkel kunt u een selectie zien wat we allemaal verkopen. We zijn gevestigd aan de van Heeckerenstraat 2 in Nes.

Historie

Onze winkel heeft een rijke historie. Warenhuis Van den Brink bestaat namelijk al honderd jaar. In 2009 heb ik (Jikke Klaassen) de winkel overgenomen van mijn moeder Jetta Klaassen- van den Brink. Daar komt ook de naam Van den Brink vandaan. Mijn opa had in 1916 een smederij op de plek waar nu de boekhandel staat. 

In de loop der jaren is het assortiment steeds aangepast op de wensen van de klanten en werd er meerdere malen verbouwd. Zo breidde de zaak langzaam uit tot wat het nu is, een kantoorboekhandel en een warenhuis.

Zuidwesterstorm 2013

Op 23 oktober 2013 werd Ameland geteisterd door een zware Zuidwesterstorm. De kracht van deze herfststorm was onverwacht hoog, er werd een windkracht 12 gemeten. Het KNMI gaf het hoogste weeralarm af.

In Nes waaiden vele oude beeldbepalende bomen om. Ook onze zaak werd geraakt door een omvallende boom wat leidde tot een enorme ravage. Gelukkig bleef de schade beperkt tot materiële zaken.